KO SDA HNK

Izetbegović, Zvizdić i Novalić posjetili hercegovački SDA

Izetbegović smatra kako je ravnopravnost svih naroda i građana u Mostaru osnovni cilj SDA.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2020. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uže rukovodstvo SDA predvođeno predsjednikom Stranke Bakirom Izetbegovićem, potpredsjednikom Denisom Zvizdićem i članom predsjedništva Fadilom Novalićem posjetili su predstavnike SDA u Hercegovini, gdje su održali radno-konzultativni sastanak s članovima Izvršnog odbora Kantonalnog odbora SDA HNK.

  Foto: PR / Izetbegović, Zvizdić i Novalić posjetili KO SDA HNK

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA HNŽ Edin Mušić kao domaćin sastanaka upoznao je rukovodstvo stranke o stanju u ovoj županiji, tekućim procesima, infrastrukturnim projektima koji su urađeni, kao i onima koji se provode i planiraju, narednim političkim aktivnostima, kao i planovima za 2020. godinu. Pored domaćina, pregled stanja u Mostaru prezentirao je predsjednik GO SDA Mostar Salem Marić, predsjednik Glavnog odbora Šerif Špago, te i ostali sudionici sastanka referirajući se po oblastima za koje su zaduženi.

Na počeku obraćanja, Izetbegović čestitao je novoizabranom rukovodstvu KO SDA HNK na uspješno provedenim izborima u ovom kantonu, te im poželio uspjeh u radu. Izetbegović je zatim stranačkim kolegama prezentirao trenutnu političku situaciji u BiH s naglaskom na aktualne političke procese, pritiske koji se prave na SDA na gotovo svim nivoima vlasti, opstrukcijama kojima se pokušavaju iznuditi politički ciljevi, izazovima koji čekaju SDA i državu BiH, te očekivanja i daljem razvoju događaja u narednom periodu. Ravnopravnost svih naroda i građana u budućem uređenju Mostara osnovni je cilj kojim se SDA vodi u ovim pregovorima s HDZ BiH i u tome ćemo ostati dosljedni, rekao je Izetbegović.

  Foto: PR / Izetbegović, Zvizdić i Novalić posjetili KO SDA HNK

Tijekom razgovora o planiranim infrastrukturnim projektima u Hercegovini, Izetbegović, Zvizdić i Novalić iskazali su namjeru Predsjedništva Stranke za pružanje maksimalne podrške biznis planovima, projektima i idejama koje se kreiraju na ovom području naglašavajući kako ovaj Kanton ima poseban značaj. Predsjednicima Općinskih odbora i kadrovima SDA u Hercegovini, rukovodstvo SDA obećalo je punu podršku u budućem političkom djelovanju, priopćeno je iz KO SDA HNK.

  Foto: PR / Izetbegović, Zvizdić i Novalić posjetili KO SDA HNK
Kopirati
Drag cursor here to close