Izetbegović

Bakir oštro po Čoviću: Više nas je od 50 posto, a imamo samo trećinu vlasti

''SDA je iznijela jednu briljantnu pobjedu. Mislim da je gospodin Džaferović odnio pobjedu u svim kantonima, osim u Tuzlanskom kantonu'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 07. 10. 2018. u 23:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U ovoj zemlji se radi po Ustavu, a ne po željama Dragana Čovića. Ni mi Bošnjaci nismo zadovoljni mnogim stvarima'', poručio je Izetbegović rekavši kako su nezadovoljni što je Bošnjaka više od 50 posto a da imaju samo trećinu vlasti.

''Nismo zadovoljni ni time što postoji Republika Srpska, niti činjenicom da je Federacije BiH podijeljena na kantone. Svi nešto trpimo. Preporučio bih Čoviću da bude dio vlasti i predstavlja hrvatski narod proporcionalno osvojenim glasovima'', kazao je lider SDA.

No, dodao je da bi u koaliciju voljeli biti s probosanski orijentiranim strankama koje su zrele i neće kočiti procese i reforme kao što su to neki činili u prošlom mandatu te poštovati i držati se dokumenata koji se potpišu kakav je Reformska agenda.

''SDA je iznijela jednu briljantnu pobjedu. Mislim da je gospodin Džaferović odnio pobjedu u svim kantonima, osim u Tuzlanskom kantonu. Također, gospodin Salkić je slavio u RS. SDA je definitivno najjača stranka u BiH, i to tako treba biti. Neki koji su izgovarali teške riječi su završili tamo gdje im je mjesto, na nekim petim, šestim mjestima'', kazao je Izebegović misleći pri tome na čelnika SBB-a Fahrudina Radončića.

''Više puta su govorili da smo se raspali kao stranka, i vidite šta se desilo. SDA je jaka kao sljedeće dvije-tri stranke skupa i naravno da ćemo praviti koaliciju'', dodao je.

 

Kopirati
Drag cursor here to close