Reagiranje

Izetbegović: U BiH ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Dodik nastavi s ovakvim izjavama''
Vijesti / Politika | 25. 11. 2019. u 10:36 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije, kazao je danas za N1 da je ''svaki pedalj Bosne i Hercegovine zajednički'' i da ''ništa nije srpsko osim naziva Republika Srpska''.

Lider SDA rekao je to komentirajući jučerašnju izjavu člana državnog Predsjedništva Milorada Dodika koji je rekao ''da Bošnjaci moraju da znaju da BiH nije njihova, a RS je isključivo naša''.

''Svaki pedalj ove zemlje je zajednički, ništa u Bosni i Hercegovini nije srpsko osim naziva Republika Srpska, a ne znam hoće li i to ostati ako gospodin Doik nastavi s ovakvim izjavama. Čestitam ovaj veliki dan, rođendan Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina ide u pravom smjeru, ovaj tjedan smo napravili jedan bitan korak, ova zemlja je svakim danom sve jača. Postoji tisuću godina i postojat će još tisuću - uvjeren sam'', rekao je Izetbegović danas.

Potom je komentirao dogovor o Programu reformi BiH.

''Ne bih htio nikoga da sabijam u ugao, mi smo pozvani u prosincu prošle godine da podnesemo prvi ANP i na bazi njega je urađen ovaj materijal. Tim dokumentom je deblokiran NATO put BiH koji je dugo bio u zastoju, deblokirana implementacija reforme obrane, deblokiran proces rada Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, formiranja nove strukture vlasti. To je jedan dobar dokument. Zahvaljujem se gospodinu Dodiku što je uradio takvu stvar'', naglasio je on.

Podsjećamo, Dodik je u razgovoru za Russia Today rekao da Srbi ne vide Bosnu i Hercegovinu kao svoju državu, što je osnovni problem, te da "Republika Srpska ostaje posvećena svojoj autonomiji i da želi da ima najbolje moguće odnose sa Srbijom".

Kopirati
Drag cursor here to close