Glavna državna tužiteljica

Izetbegović: Tadić se bavila isključivo Bošnjacima i SDA

''Nezamislio je da ovo što se radilo gospodinu Mehmedagiću, Novaliću i Cikotiću, da se radi srpskim predstavnicima. Tužiteljstvo koje je vodila Gordana Tadić se bavilo isključivo Bošnjacima s fokusom na Bošnjake iz SDA''
Vijesti / Politika | 27. 07. 2021. u 12:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović komentirao je prvostupanjsku odluku disciplinske komisije VSTV-a da razriješi dužnosti glavnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Kazao je kako je imao zamjerke na njen rad jer su joj u fokusu rada bili ''skoro isključivo Bošnjaci''.

''Uradila je neke stvari u dodjeljivanju predmeta. Ono na šta sam ja imao primjedbu, što je mjerodavno, jeste da je to Tužiteljstvo imalo odlučnost skoro isključivo u odnosu na Bošnjake, posebno one iz SDA. Nezamislio je da ovo što se radilo gospodinu Mehmedagiću, Novaliću i Cikotiću, da se radi srpskim predstavnicima. Tužiteljstvo koje je vodila Gordana Tadić se bavilo isključivo Bošnjacima s fokusom na Bošnjake iz SDA i to je po meni neprihvatljivo'', rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Podsjetimo, Gordana Tadić je razriješena dužnosti glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH i ostat će samo državna tužiteljica. Kako se navodi u saopćenju iz VSTV-a, radi se o disciplinskoj mjeri ''Premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine''.

Prvostupanjska disciplinska komisija VSTV-a, utvrdila je da je Gordana Tadić, postupajući kao glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere.

Odluka Disciplinske komisije dostavljena je u ponedjeljak čelnicima VSTV-a i Uredu disciplinske tužiteljice. Do pravomoćnosti odluke – Gordana Tadić neće biti biti udaljena s mjesta glavne državne tužiteljice.

Kopirati
Drag cursor here to close