Linta tvrdi

Izetbegović štiti ratne zločince

"Izetbegović je ovom izjavom po tko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda", istaknuo je Linta.
Vijesti / Politika | 24. 01. 2020. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regiji Miodrag Linta ocijenio je danas kao najbezočniju laž izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da nije bilo masovnih zločina nad Srbima u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih Bošnjaka u jednom danu u Srebrenici, prenosi Srna.

"Izetbegović je ovom izjavom po tko zna koji put pljunuo na brojne srpske žrtve i stao u zaštitu ratnih zločinaca iz reda bošnjačkog naroda", istaknuo je Linta.

Rekao je kako je jasno da je cilj Izetbegovića i bošnjačke strane da negiranjem masovnih i organiziranih zločina nad srpskim narodom opravdaju lažne mitove o Srbima kao agresorima i zločincima i tobože počinjenom genocidu u Srebrenici, objavljeno  je iz Saveza Srba iz regije, čiji je Linta predsjednik.

"Izetbegović providno i neuspješno pokušava stalnim ponavljanjem laži i izmišljotina Bošnjake predstaviti kao žrtve srpske agresije koji su tobože vodili oslobodilački rat", istaknuo je Linta.

Podsjetio je kako brojne činjenice nedvosmisleno pokazuju da je glavni krivac za rat bio Alija Izetbegović koji je odbio bilo kakav dogovor sa Srbima i bio spreman žrtvovati mir za stvaranje unitarne i neovisne BiH.

Linta je istaknuo kako se ne može očekivati ništa dobro od Bakira Izetbegovića koji pokazuje otvoreni šovinizam i mržnju prema Srbiji, Srbima i svemu što je srpsko.

Napomenuo je kako Izetbegović štiti bošnjačke zapovjednike koji su odgovorni za brojne organizirane i masovne zločine nad srpskim narodom u BiH, pri čemu Tužiteljstvo i Sud BiH ne čine gotovo ništa da se procesuiraju ratni zločini nad Srbima.

Prema riječima Linte, to potvrđuje činjenicu da je riječ o etnički motiviranim institucijama koje su u funkciji antisrpske bošnjačke politike, a ne zadovoljenja pravde za sve žrtve.

Naglasio je kako je zbog toga važno da Tužiteljstvo Srbije za ratne zločine, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, počne podizati optužnice protiv naredbodavaca i počinitelja ratnih zločina nad Srbima u BiH.

"Svaki Bošnjak koji govori da je Srbija tobože izvršila agresiju na BiH, da je sudjelovala u činjenju nepostojećeg genocida u Srebrenici i koji ne poštuje njezin teritorijalni integritet potvrđuje da vodi ili zastupa neprijateljsku politiku", poručio je Linta.

 

Kopirati
Drag cursor here to close