Prozvao i Vučića

Izetbegović: "Srpski svet" je drugo ime za "Veliku Srbiju"

"Očekujemo od predsjednika Vučića da ne dopušta takve stvari i da ne šuti dok se izgovaraju. Koga su zmije ujedale, on se i guštera boji", kazao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2021. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Šehidska krv i istina će očuvati BiH od ponovnog stvaranja nekakvih srpskih svjetova, podjela u BiH, podjela zemlje, nipošto dozvoliti da se relativiziraju istine o agresiji, genocidu te da se izjadnačavaju strane", kazao je predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik SDA BiH Bakir Bakir Izetbegović.

Naime, Izetbegović se javnosti obratio nakon klanjanja 25. zajedničke dženaze u Memorijalnom centru Kamičani kod Prijedora te naglasio kako je priča o nesretnom sukobu besmiclica. 

"Priča se o nekakvom nesretnom sukobu, to nije bio nesretni sukob to je bila agresija na BiH, genocid, etničko čišćenje", poručio je Izetbegović. 

Naglasio je kako je ideja "srpskog sveta" zapravo drugo ime za "veliku Srbiju", prenosi Anadolija. 

"Dobro je govoriti o procesu pomirenja, o praštanju, ali prije toga treba govoriti o svijesti o onome što se tu dogodilo i o snazi koju Bošnjaci moraju imati da im se takve stvari ne bi ponovile. Ako budu slabi, podijeljeni, ako među njima bude puno onih koji imaju podanički refleks mogu nam se ponoviti ovakve stvari kakve smo prije par desetljeća doživjeli", naveo je Izetbegović. 

Istaknuo je kako je Vučić taj koji će morati preuzeti odgovornost i utjecati na ljude koji predstavljaju Srbiju. 

"Očekujemo od predsjednika Vučića da ne dopušta takve stvari i da ne šuti dok se izgovaraju. Koga su zmije ujedale, on se i guštera boji. Nas to treba osvijestiti da radimo na tome da budemo snažni i oprezni te ne dopustimo slabost koja će ohrabriti agresiju", zaključio je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close