Mudro

Izetbegović poručio građanima da ne biraju one koji dobro pričaju

''Lokalna politika se vezuje i s vrhom države, a znamo kakve probleme imamo, tako je bitno i to imati u vidu", kazao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 15. 11. 2020. u 10:49 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović u pratnji supruge Sebije na lokalnim izborima 2020. glasao je na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Nafija Sarajlić" u Sarajevu.

Izetbegović je nakon glasovanja pozvao građane da izađu na birališta i iskoriste pravo glasa.

"Iskoristio bih priliku da pozovem građane da iskoriste svoje pravo, da izađu i nek biraju one koji dobro rade, a ne one koji dobro pričaju. Naročito to je važno za načelnike. Dalje, lokalna politika se vezuje i s vrhom države, a znamo kakve probleme imamo, tako je bitno i to imati u vidu", kazao je Izetbegović.

Na pitanje o očekivanjima od lokalnih izbora, Izetbegović je istaknuo kako neće biti nekih, kako je kazao, velikih tektonskih poremećaja.

Foto: Anadolija / I kršenje mjera je demokracija?

"Mislim da će Stranka demokratske akcije napraviti jedan manji pomak naprijed. Ništa značajno, nikakvih, kako neki najaviše, tektonskih poremećaja, i poremećaji iz temelja se desiti neće. Neke manje pomake naprijed će da ima SDA, jer mislim da su njeni načelnici radili dobro", rekao je Izetbegović.

Na pitanje da se neki predizborni skupovi nisu održavali u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, kazao je da je bilo takvih skupova.

"Mnogi su griješili i to nije bilo dobro. Mogli smo odustati naravno, ali bolje je ipak održati kako tako, i to je dio demokracije", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close