Uhićenje Dudakovića

Izetbegović: ponižavanje – Patković: Rat nije završen

Šerif Patković, ratni zapovjednik Sedme muslimanske brigade Armije BiH i jedan od najutjecajnijih lidera braniteljskih udruga u Federaciji BiH kazao je kako je uhićenje Dudakovića dokaz da "rat nije završen".
Vijesti / Politika | 27. 04. 2018. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Hapšenje zapovjednika, generala Atifa Dudakovića, i drugih pripadnika Petog korpusa Armije RBiH bespotrebno je ponižavanje ljudi koji su tijekom višegodišnje istrage bili dostupni istražiteljima i redovito se odazivali na sve njihove pozive'', stoji u priopćenju Ureda predsjedatelja Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića.

''U potpunosti smo opredijeljeni za procesuiranje svih ratnih zločina, ali od pravosudnih institucija Bosne i Hercegovine očekujemo da se odupru pritiscima politika čiji je cilj stvaranje vještačkog etničkog balansa u počinjenim ratnim zločinima, čime se pokušavaju promijeniti povijesne činjenice i karakter rata u BiH'', navodi se u priopćenju i dodaje kako ''poštujući presumpciju nevinosti, vjerujemo da će general Dudaković i pripadnici Petog korpusa u fer i poštenom sudskom postupku odbaciti sve optužbe koje im se stavljaju na teret''.

Mediji u regiji navode kako je uhićenje Dudakovića izazvalo uobičajeno suprotstavljene reakcije, jer njegovi bivši suborci i razne bošnjačke udruge iskazuju ogorčenje zbog tog čina, dok u Republici Srpskoj pozdravljaju privođenje čovjeka koji je postao neka vrsta simbola i tvrde kako postoje neoborivi dokazi da je on izravno naložio ubojstva civila i ratnih zarobljenika.

Šerif Patković, ratni zapovjednik Sedme muslimanske brigade Armije BiH i jedan od najutjecajnijih lidera braniteljskih udruga u Federaciji BiH kazao je kako je uhićenje Dudakovića dokaz da "rat nije završen".

"Mi ćemo učiniti sve da pomognemo pravnom timu koji je jutros oformljen, samo se nadamo da njegovo (Dudakovićevo) zdravstveno stanje neće biti narušeno i da će izdržati bitku na ovom svijetu koju vodi za BiH. Sve ovo je dio politike koja je napala našu državu. Mi moramo ostati svjesni činjenice da je prekinuta oružana agresija, ali da rat za Bosnu i Hercegovinu nije završio te da je to potvrđeno jutrošnjim uhićenjima", kazao je Patković za Klix.

Reagirala je i Koordinacija boračkih udruženja i saveza u Federaciji Bosne i Hercegovine.

''Borci Armije RBiH organizirani u Koordinaciju boračkih udruženja i saveza u BiH iznenađeni su i zatečeni uhićenjem našeg zapovjednika, generala Atifa Dudakovića. General Atif Dudaković je simbol obrane Bosne i Hercegovine, časni borac i zapovjednik. Ovo je vrhunac pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za počinjene ratne zločine u Bosni i Hercegovini'', kaže se u priopćenju Koordinacije.

Članovi navode kako su sigurni da će Dudaković i ostali uhićeni dokazati nevinost pred nadležnim pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine "jer obrana svoje domovine je patriotski čin svakog građanina Bosne i Hercegovine, a naš general je samo časno branio svoju Bosnu i Hercegovinu".  

Kopirati
Drag cursor here to close