Zašto je reagirao?

Izetbegović pojasnio "iznenadno" obraćanje u Beogradu

Reakcijom i obraćanjem van protokola bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović otkrio je da u Predsjedništvu BiH nema suglasja
Vijesti / Politika | 07. 12. 2017. u 10:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Video: Izetbegović u Beogradu: Jedno bitno pojašnjenje...

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović izazvao je u srijedu brojne reakcije nakon što je odlučio da se na konferenciji za novinare u Beogradu obrati javnosti iako to protokolom nije bilo predviđeno.

Ovaj događaj doveo je do brojnih reakcija, a svoj potez je za Al Jazeeru pojasnio i sam Izetbegović. On je kazao da je imao potrebu ''ograditi se".

Zašto je reagirao?

''Zato što je gospodin Čović prvo u medijima kazao da će Bosna i Hercegovina suverenitet u donošenju međunarodnih odluka u vezi Kosova prepustiti Srbiji. Imao sam potrebu da se ogradim i pojasnim stvari'', kratko je pojasnio Izetbegović.

Susret u Beogradu prošao je bez konačnih dogovora, prije svega o pitanju granice između BiH i Srbije. Ali, reakcijom i obraćanjem van protokola bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović otkrio je da u Predsjedništvu BiH nema suglasja o pitanju koje je Beogradu od ključne važnosti - neovisnosti Kosova. 

Kopirati
Drag cursor here to close