Dan državnosti

Izetbegović: Ovo je naša jedina domovina

Izetbegović je kazao da treba biti strpljiv i nepokolebljiv jer će Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao i suživota u njoj
Vijesti / Politika | 25. 11. 2017. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojna izaslanstva svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini - državne, federalne, županijske i općinske, položila su svijeće na spomen-obilježje kod Vječne vatre, u središtu glavnog grada Bosne i Hercegovine, povodom današnjeg praznika, Dana državnosti BiH.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, kao i predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, u izjavama novinarima, naglasili su da se BiH nezaustavljivo kreće prema europskim integracijama, s čim se moraju suočiti i snage koje ne djeluju u skladu s tim ciljem.

Izetbegović je kazao da treba biti strpljiv i nepokolebljiv jer će Bosne i Hercegovine i dalje biti, kao i suživota u njoj.

''Ovo je naša jedina domovina BiH. Nema normalnog čovjeka koji ne želi mir, prosperitet'', njegove su riječi.

I predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić optimističan je u pogledu budućnosti zemlje. To je rekao na molbu novinara da prokomentira zašto pojedinci iz političkog establišmenta ne priznaju 25. studenog kao Dan državnosti niti se u jednom dijelu zemlje obilježava ovaj praznik.

Čestitajući svim građanima BiH ovaj značajan dan, najveći praznik, Zvizdić ističe da to treba biti putokaz budućim generacijama da čuvaju Bosnu i Hercegovinu i njezine osnovne vrijednosti među kojima su multikulturalni karakter, težnja ka uspostavi europskih standarda i članstvo u euroatlantskim integracijama.

''Bosna i Hercegovina će biti europska zemlja bez obzira na to što ima snaga s drugačijim idejama. Takve ideje se neće ostvariti'', zaključio je predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Nakon polaganja svijeća kod Vječne vatre, izaslanstva su se zaputila prema šehidskom mezarju na Kovačima, gdje je također predviđeno odavanje počasti poginulim braniteljima Bosne i Hercegovine, kao i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH, Aliji Izetbegoviću.

Kopirati
Drag cursor here to close