Evo o čemu je razgovarano

Izetbegović otkrio 'detalje' sastanka

Vijesti / Politika | 25. 11. 2021. u 11:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena/Almir Razic / Milorad Dodik, Dragan Čović i Bakir Izetbegović

Johann Sattler šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u Bosni i Hercegovini, i Oliver Várhelyi, europski povjerenik za proširenje, organizirali su u srijedu sastanak u Satlerovoj rezidenciji, na kojoj su sudjelovali politički dužnosnici iz BiH.

Iako se u srijedu navečer nisu željeli obratiti medijima predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentirao je o kojim se temama razgovaralo na spomenutom sastanku, prenosi "Avaz".

"Ti sastanci su nekada više u funkciji toga da se ipak sjeda, evo Milorad Dodik sjeda sa mnom i Draganom Čovićem da se u izvjesnoj mjeri relaksira sama atmosfera kako bi se omogućili neki pomaci. Tražio se izlaz naravno iz krize, što raditi sa Inzkovim zakonom koji eventualno može biti donesen i u Parlamentu uz eventualno neke dopune koje odgovaraju srpskoj strani", kazao je Izetbegović i dodao:

"Recimo, spominjanje i Jasenovca i genocida u Jasenovcu, da ne ulazimo u detalje. Ponovo smo pred gospodinom Várhelyijem koji nije upoznat u detalje sa situacijom razgovarali o zahtjevima HDZ-a, našim protuuvjetima koji se odnose na vođenje Doma naroda, dakle stare teme".

Na pitanje novinara da li se sastanak može okarakterizirati kao uspješan, Izetbegović je rekao:

"Uspješan je bio utoliko što se sjedilo i razgovaralo, što se ne šuti i što se pokušavaju približiti stavovi. Mislim da, bili smo sva trojica jučer, da sva trojica želimo da se situacija razriješi, da se kriza premaši i da se ide naprijed. Dakle, nije bilo uobičajene drskosti jednog od trojice", naveo je Izetbegović.

Kopirati
Drag cursor here to close