Gdje su krivci?

Izetbegović o progonu i izborima u Mostaru

Izetbegović je komentirajući aferu “Respiratori” rekao da stoji iza toga da Tužiteljstvo BiH vrši napad na Bošnjake.
Vijesti / Politika | 13. 06. 2020. u 20:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Već sada u listopadu ili studenom bi mogli imati izbore u Mostaru'', rekao je za BHRT predsjednik SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

Rekao je da su pregovori oko izbora u Mostaru pri kraju.

''Kada je riječ o izbornom zakonu, mi imamo etnički sustav za koji je zainteresiran HDZ i građanski princip za koji smo mi zainteresirani i stranke koje su s nama u koaliciji. Tu će se morati napraviti balans, kako bi se implementirale presude Ustavnog suda i presude Suda za ljudska prava iz Strazbura. To neće biti lako, ali to nije nemoguće'', rekao je Izetbegović, te dodao da sastanak oko tzv. “duplog potpisa” treba biti, ali ono što je sigurno je da SDA neće gurati svoje članove i Bošnjake za ono za šta oni nisu.

Izetbegović je komentirajući aferu “Respiratori” rekao da stoji iza toga da Tužiteljstvo BiH vrši napad na Bošnjake.

Video: Bakir Izetbegović gost Dnevnika 2 na BHT1

''Kada je u pitanju afera respiratori, mi imamo stav da treba pronaći krivce i procesuirati ih. Tužiteljstvo BiH nikada ne bi ovakvu stvar uradilo premijeru Republike Srpske. Tužiteljstvo se isključivo bavi Bošnjacima. Tužiteljstvo samo progoni Bošnjake. Oni ne pomišljaju da Viškovića zovnu oko nabavke bolnice. Oni se ne usuđuju zovnuti Dodika i njegove na odvornost, u to smo se uvjerili i vidjeli smo'', rekao je čelnik SDA.

Kada je u pitanju formiranje Vlade Federacije BiH, Izetbegović je rekao da je tu ključni problem što HDZ ne želi DF u Vladi.

''Krajnje vrijeme je za formiranje Vlade FBiH. Ključni problem je što HDZ ne želi u Vladu uvesti DF. Mislim da griješe s tim. Na taj način nervira bošnjačko izborno tijelo i zato je teško napraviti kompromisa sa HDZ-om'', rekao te dodao da će on insistirati da DF uđe u novu Vladu.

Kopirati
Drag cursor here to close