Vjeruj mi kad ti kažem...

Izetbegović: Mostar će biti manje grad slučaj nego što je to bio do sada

"Zadovoljan sam, naravno. Postignuto je više nego što smo se nadali - Mostar će biti manje grad slučaj nego što je to bio do sada'', kazao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2020. u 20:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović rekao je prilikom gostovanja na Federalnoj televiziji kako vjeruje da je postignuti dogovor u Mostaru dobar za grad i građane.

"Zadovoljan sam, naravno. Postignuto je više nego što smo se nadali - Mostar će biti manje grad slučaj nego što je to bio do sada. Opozicija ima razloge da dovede u pitanje poziciju SDA, ali ne bi smjela raditi na štetu građana Mostara".

On je rekao da su odnosi u Mostaru "takvi kakvi jesu" i da se u tom gradu mora vladati zajedno.

"Ako ćemo zajednički voditi grad, ne smije jedna strana vući drugu stranu. Mislim da će ovo rješenje dobro funkcionirati'', rekao je prvi čovjek Stranke demokratske akcije.

On je rekao da se sporazumima tretiraju sve presude Europskog suda i Ustavnog suda BiH, a njegov aželja je da se pronađe balans građanskog i etničkog, ali priznaje da je pitanje hoće li dogovor biti postignut.

"Svaki građanin u BiH će imati jednaka prava i to je suština. To nije nemoguće, približili smo se njemu Travanjskim paketom, ali će biti teško", zaključio je Izetbegović.

Što se tiče legitimnih predstavnika, ne misli se samo na Hrvate, kaže Izetbegović.

"U Republici Srpskoj postoje ljudi koji nisu legitimni predstavnici Bošnjaka. Sve to treba staviti na sto i početi rješavati", kazao je predsjednik SDA.

Kopirati
Drag cursor here to close