Obrana

Izetbegović neće svjedočiti za Radončića

Sudsko vijeće prihvatilo je ranije izvedene dokaze Tužiteljstva BiH, te je naložilo obrani Fahrudina Radončića da u roku od 15 dana dostavi popis svjedoka obrane.
Vijesti / Politika | 09. 11. 2017. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH završilo je izvođenje dokaza u predmetu Fahrudin Radončić i drugi i u nastavku suđenja bit će pozvani prvi svjedoci obrane Radončića. Kao svjedok, sasvim je izvjesno, neće biti pozvan Bakir Izetbegović, već neki drugi član Predsjedništva BiH, čije ime Radončićeva obrana još nije objelodanila, objavila je Federalna televizija.

Prije nego što je Tužiteljstvo BiH predstavilo preostale materijalne dokaze, obrana Fahrudina Radončića predstavila je interni akt Tužiteljstva BiH u kojem postupajuća tužiteljica Elvira Stanojlović obavještava tužitelja Dubravka Čamparu da službenici SIPA-e nisu svjedočili na okolnosti sačinjavanja transkripata razgovora i pitanja njihove točnosti.

Kako je kazao optuženi Radončić, ovim je tužiteljica počinila krivično djelo i slagala Čamparu.

Predsjednica sudskog vijeća Hasija Mašović upozorila je Radončića da se ne može tako obraćati tužiteljici, te da sudsko vijeće nije adresa za navedeni dokument. Tužiteljica Stanojlović kazala je da navedeni podnesak sadrži samo one informacije koje su odranije poznate javnosti.

Također, navedeni interni akt poštuje sve procedure u međusobnoj komunikaciji tužitelja u državnom tužiteljstvu. Kako je istaknula Stanojlović, službenici SIPA-e koji su svjedočili nisu pravili transkripte, već su samo učestvovali u posebnim istražnim radnjama.

''Oni su svjedočili o transkriptima, o načinima kako su se izrađivali. Nisu se izjašnjavali o tome jesu li istiniti ili nisu, ali iz obrazloženja kako su nastali može se izvesti zaključak o tome što oni misle o istinitosti tih transkripata'', rekao je Radončićev odvjetnik Asim Crnalić.

Sudsko vijeće prihvatilo je ranije izvedene dokaze Tužiteljstva BiH, te je naložilo obrani Fahrudina Radončića da u roku od 15 dana dostavi popis svjedoka obrane.

Nakon više od godinu dana od početka suđenja, državno tužiteljstvo završilo je svoj dio izvođenja dokaza u slučaju Fahrudin Radončić i drugi.

Prvi svjedoci obrane Fahrudina Radončića bit će pozvani 6. prosinca, a kako je kazao Crnalić, sasvim je izvjesno da to neće biti Bakir Izetbegović, koalicijski partner Radončića i član Predsjedništva BiH, ali će zasigurno kao svjedok biti pozvan netko od preostale dvojice članova Predsjedništva.

Kopirati
Drag cursor here to close