Zagrijavanje

Izetbegović naredio kandidatima da budu agresivni

''Zaslužujemo pobjedu na svaki način i ne vidim tome alternativu'', rekao je Izetbegović.
Vijesti / Politika | 10. 09. 2018. u 14:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović danas je stranačkim kandidatima iz Kantona Sarajevo koji će se na ovogodišnjim Općim izborima boriti za državnu, federalnu i kantonalnu razinu vlasti, poručio da budu agresivniji i da ''šutnje ne smije biti''.

''Oni koji su rječiti, borbeni i koji ne daju na ono na što se ne smije dati ostvarit će karijeru na drugim pozicijama, a ne samo u parlamentu i zakonodavnoj vlasti. Borite se i hoću da vas vidim. Zaslužujemo pobjedu na svaki način i ne vidim tome alternativu'', rekao je Izetbegović.

Poželio je sreću svim kandidatima te izrazio uvjerenje da će pobjedu odnijeti kandidat SDA za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

''Naša misija je očuvanje cjelovite i demokratske BiH. U narednih osam godina vizija nam je da naša zemlja postane članica Europske unije i NATO saveza, da ima modernu ekonomiju od koje ljudi mogu normalno da žive, da ima efikasnu administraciju i da svaki čovjek konačno bude ravnopravan i da ne bude obespravljenih. Mi ćemo u tome i uspjeti'', kazao je Džaferović.  

Zbog buduće pozicije ističe da ga, pored časti, obuzima osjećaj i velike odgovornosti, koju je, kako kaže, lakše nositi kada vidi da unutar SDA širom BiH postoje pametni i sposobni ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close