Udar na korupciju

VIDEO | Izetbegović najavio borbu: Osam milijuna KM za uvježbavanje policije u Zenici

Izetbegović je istaknuo važnost obuke i opremanja policije kako bi mogla obavljati svoj posao profesionalno. Smatra da je otvaranje suvremenog centra u Lukovom Polju primjer kakve uvjete policija treba imati.
Vijesti / Politika | 15. 05. 2018. u 12:33 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Značajan segment u radu policije, ali i svih pravosudnih institucija mora biti borba protiv organiziranog kriminala i korupcije'', poručio je predsjedatelj Predsjedništva BiH i čelnik SDA Bakir Izetbegović tijekom otvaranja Centra za obuku policijskih službenika MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Bez te borbe, naglasio je Izetbegović, nema ni sigurnog okruženja za građane, ali ni ambijenta za investicije i obnovu ekonomije, niti napretka u društvu.

''Stoga vas ohrabrujem da se odlučno i hrabro suočite s ovom bolešću našeg društva, ali sa svim oblicima kriminala'', kazao je Izetbegović te čestitao Dan policije ZDK-a, 15. svibnja, poželjevši da policija ovog kantona svaki naredni 15. svibnja dočeka u boljim uvjetima.Istaknuo je važnost obuke i opremanja policije kako bi mogla obavljati svoj posao profesionalno. Smatra da je otvaranje suvremenog centra u Lukovom Polju primjer kakve uvjete policija treba imati.

Naveo je kako BiH godinama, u suradnji s partnerima, gradi policiju koja je u službi građana, ali i spremna da se suoči sa svim izazovima.

''Kako vojska brani granice i teritorijalni integritet zemlje u uvjetima rata tako policija u miru brani stabilnost i sigurnost, vladavinu zakona'', poručio je Izetbegović.

Policijski ravnatelj Ministarstva unutarnjih poslova ZDK-a Semir Šut je kazao da se u sklopu centra nalaze heliodrom, bazen, streljana i drugi popratni sadržaj koji će koristiti policijskim službenicima MUP-a ZDK-a, a u što je uloženo osam milijuna KM.

Naveo je da će sve to promijeniti koncept obuke policijskih službenika. Centar će biti dostupan i drugim policijskim jedinicama u Federaciji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close