I?

Izetbegović: Nagovarao sam Radončića da ostane

''Ja sam razgovarao sa gospodinom Radončićem, nagovarao ga da ili osobno ostane u Vijeću ili da SBB imenuje ministra sigurnosti. Ne znam hoće li tako uraditi. Ne mogu predividjeti."
Vijesti / Politika | 09. 06. 2020. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider najveće bošnjačke stranke SDA Bakir Izetbegović govorio je o posljednjim turbulencijama u državi, oslabljenoj poziciji SDA, krnjem Vijeću ministara, vladajućoj koaliciji. Poručio je da nitko ne može oslabiti stranku na čijem je čelu i da bi takvo nešto bilo samoubilački potez. Osim toga, Radončića je nagovarao da ostane ministar, a kaže i da je raspoložen za koaliciju sa SBB-om na što više razina vlasti.

On je prilikom gostovanja na televiziji Hayat kazao kako ne može predvidjeti korake partnera u vlasti, a samim tim ni krize kojih u državi uvijek imamo, piše Klix.

"Ni u čemu od toga nema SDA, mi ćemo uvijek i nanovo pokušavati razgovarati, dogovarati, rješavati krize, deblokirati, ali ako gospodin Tegeltija ne želi da radi ili gospodin Bevanda nije spreman da ponudi proračun za 2020. godinu u listopadu iste godine ne znam šta mi tu možemo", objasnio je Izetbegović govoreći o nedavnim događajima poput izlaska Fahrudina Radončića iz Vijeća ministara i dodaje:

"Trudit ćemo se da budemo stabilizacijski faktor, ja sam razgovarao sa gospodinom Radončićem, nagovarao ga da ili osobno ostane u Vijeću ili da SBB imenuje ministra sigurnosti. Ne znam hoće li tako uraditi. Ne mogu predvidjeti."

 

Komentirao je i spekulacije da HDZ želi izbaciti SDA iz vlasti na federalnoj razini:

"Mislim da ima namjere da se oslabi pozicija SDA, ne bih rekao da postoji namjera da se izbaci iz vlasti. Ne vidim logike da to uradi SDP, HDZ... Mislim da bi to bio samoubilački potez. Natjerali bi nas da uzvratimo na isti način, to ne treba HDZ-u."

 

Kopirati
Drag cursor here to close