Novi visoki predstavnik

Izetbegović: Možda će Schmidt imati jača leđa

''Možda ćemo dobiti čovjeka s jačim leđima, s većom podrškom, pa će neke stvari moći da se urade'', rekao je Izetbegović novinarima.
Vijesti / Politika | 27. 05. 2021. u 17:44 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lider SDA Bakir Izetbegović rekao je da će njemački diplomata Christian Schmidt koji je imenovan za novog visokog predstavnika u BiH, možda imati veću podršku od svog prethodnika Valentina Inzka i da će moći da "učini više za BiH".

''Možda ćemo dobiti čovjeka s jačim leđima, s većom podrškom, pa će neke stvari moći da se urade'', rekao je Izetbegović novinarima, prenosi Srna.

Izetbegović tvrdi da BiH neće dobiti čovjeka koji bolje poznaje situaciju u BiH i dobronamjernijeg visokog predstavnika od Valentina Incka.

''Ovako ostaje da naš prijatelj Inzko ostane zabrinut što se neke stvari ne događaju. Možda ćemo sa Schmidtom biti manje zabrinuti i možda će se stvari pokrenuti s mjesta'', rekao je Izetbegović.

''Upravni odbor se raduje suradnji sa Schmidtom, nakon što 1. kolovoza preuzme dužnost visokog predstavnika, kada će ostavka dosadašnjeg visokog predstavnika Valentina Inzka stupiti na snagu'', navodi se u izjavi veleposlanika PIC-a.

Kopirati
Drag cursor here to close