Podmladak

Izetbegović mobilizira mladež: Dio SDA šuti za fine plaće

Rekao je kako se nada će ova generacija mladih iz Asocijacije SDA biti isto toliko dobra ''kao što su to bili momci i djevojke koji su činili Muslimanski omladinski savez''…
Vijesti / Politika | 27. 12. 2020. u 08:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Želimo da mladi iz SDA pokažu novu snagu i budu jedno osvježenje odnosno oni koji će unijeti novu komponentu u urbane centre jer je tu SDA pokazala da ima nedostatak što se vidi po Tuzli, Zenici i Bihaću'', rekao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović za Fenu povodom 30 godina djelovanja Asocijacija mladih ove stranke.

Rekao je kako se nada će ova generacija mladih iz Asocijacije SDA biti isto toliko dobra kao što su to bili momci i djevojke koji su činili Muslimanski omladinski savez (MOS), preteča Asocijacije mladih, "koji je dao dobre mladiće i ljude koji u branili BiH".

''Nakon obrazovnog procesa mnogi su postali ugledni pozicionirani ljudi, branitelji zemlje, čuveni zapovjednici, poslije toga političari, biznismeni ili bankari. MOS je u tom pogledu svoj dug odslužio. Nadam se da će to isto uraditi i sadašnja generacija omladinaca jer dolazi njihovo vrijeme. Vrijeme je da mlade ljude snažnije uvodimo u politiku da im damo još otvoreniju šansu. Nadam se da će opravdati povjerenje i da će biti na razini nekadašnjeg MOS-a'', rekao je Izetbegović.

Video: Izetbegović: Asocijacija mladih SDA bit će nova snaga u urbanim centrima u BiH

Na pitanje "kakva vremena danas živimo i jesu li to dobra vremena koja kvare ljude ili su loša koja prizivaju dobre", ustvrdio je da su za neke ljude to dobra vremena, za jednu manjinu, i oni gube borbenost i zadovoljavaju se komforom.

''To je onaj dio 'šuteće SDA' koja se etablirala, zauzela pozicije, ima fine plaće i kakvi god su napadi i udari oni nađu razlog da mudro šute. Međutim, za većinu nas borba nije prestala. Većina nas se ne zadovoljavamo borbom za lični komfor, nego se nastavljamo boriti za narod, ravnopravnost i dostojanstvo, za očuvanje identiteta i vjere, za prosperitet, jer borba nije završena'', istaknuo je Izetbegović.

Tajnik Povjereništva AM SDA Malik Spahić i izvršni tajnik Esmir Haznadar rekli su pak kako će kroz svoje aktivnosti u Novoj 2021. godini raditi ''na stvaranju naselja za mlade, te ista im ustupiti na korištenje i omogućiti kupovinu po niskim cijenama''.

Naglasili su da ''kvalitetan utrošak slobodnog vremena predstavlja odrednicu za formiranje zdrave ličnosti, kao i na inkorporiranje pozitivnih vrijednosti''.

Kopirati
Drag cursor here to close