Ishrvali smo se

Izetbegović: Macronova izjava je neutemeljena

Iz Francuske je otišlo pet ili šest puta više boraca na sirijska ratišta nego iz BiH. U BiH se taj problem rješava.
Vijesti / Politika | 08. 11. 2019. u 17:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, presjednik SDA, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke između ostalog je komentirao i izjavu Emmanuela Macrona, predsjednika Francuske - koji je rekao da je BiH tempirana bomba tik pored Hrvatske.

Izetbegović je Macronovu izjavu okarakterizirao kao tešku i neutemeljenu.

''Ovih dana što se dešavalo sa odbijanjem davanja kandidatskog statusa i počinjanju pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, loša je poruka. Imao je ulogu Macron i dao je teške izjave o NATO-u i BiH. Teške i neutemeljene izjave. Iz Francuske je otišlo pet ili šest puta više boraca na sirijska ratišta nego iz BiH. U BiH se taj problem rješava. Članica smo koalicije, nitko iz BiH u zadnje četitri godine nije otišao, sedam osoba se vratilo, jedna ove godine, pa se može konstatirali da smo se mi ishrvali s tim problemom i da ga Macron ovako vraća u BiH. Nije red i nije utemeljeno", poručio je Izetbegović, navodi N1.

On je kazao da blokada EU integracija i dovođenje u pitanje čvrstoće NATO saveza nije ono na što je BiH naučila od Francuske.

"Nije to ono na šta smo naučili da Francuska radi u Europi, na Balkanu. Mi se nadamo da će se francuska politika vratiti na liniju ranijih predsjednika prijateljske nam zemlje", izjavio je Izetbegović.

Podsjećamo, u opsežnom intervjuu za ugledni list The Economist, predsjednik Francuske Emmanuel Macron je govorio o državama koje žele pristupiti u EU, te se dotaknuo i Bosne i Hercegovine. Macron je BiH nazvao "tempiranom bombom koja otkucava tik uz Hrvatsku".

Naime, govoreći o inkluziji drugih država u članstvo u EU, Macron je kazao da "ukoliko se ponizi Albanija, destabilizirati ćete region".

Kopirati
Drag cursor here to close