Pružanje ruke

Izetbegović: Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis

"Kad kažem korektan kompromis onda podrazumijevam da se svi ranije doneseni zakoni i državne strategije moraju poštovati'', rekao je lider SDA.
Vijesti / Politika | 14. 10. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), istaknuo je u izjavi za Anadoliju kako je krajnje vrijeme da se napravi korektan kompromis u vezi s formiranjem vlasti u BiH.

Izetbegović je komentirao neformiranje vlasti na svim razinama godinu nakon izbora, a nakon trilaterale kojoj su u Beogradu nazočili predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan te predsjedavajući i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik.

"Krajnje je vrijeme da se napravi korektan kompromis i cijenim da bi pomenuta trilaterala, odnosno stavovi predsjednika Erdogana i Vučića koji su bili na toj liniji, mogli biti ohrabrujući", rekao je Izetbegović i dodao:

"Kad kažem korektan kompromis onda podrazumijevam da se svi ranije doneseni zakoni i državne strategije moraju poštovati, ali da članstva u NATO savezu neće biti dok se ne postigne novi dogovor konsenzusom triju strana u BiH. U tijeku su razgovori na razini Ureda tri člana Predsjedništva BiH i cijenim da se ide ka rješenju", rekao je.

Kopirati
Drag cursor here to close