Trzavice u SDA

Izetbegović: Konaković je dobio mandat od SDA, očekuje se i da ga vrati

Izetbegović je rekao kako SDA trenutno nema rješenje o tome tko će zamijeniti Konakovića na poziciji premijera.
Vijesti / Politika | 14. 02. 2018. u 21:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović kazao je da Predsjedništvo ove stranke još uvijek nije donijelo zaključke u vezi sa pozicijom premijera Sarajevske županije Elmedina Konakovića, napominjući da je Konaković dobio mandat od SDA te da se od njega očekuje da taj mandat i vrati.

''Konaković je bio jedna od naših mladih uzdanica, čovjek za kojeg sam se ja osobno potrudio da dobije poziciju premijera u najjačoj županiji, čija je razvojna i proračunska komponenta jača od svih županija'', kazao je lider SDA na današnjoj press-konferenciji nakon sjednice Predsjedništva Stranke.

Kako je rekao, premijer Sarajevske županije bio je uzdanica SDA te nije trebao olako napustiti ovu stranku.

Izetbegović je naglasio da se SDA ne obračunava s onima koji ukazuju na navodne kriminalne aktivnosti članova ove stranke te da je Konaković sam odlučio napustiti stranku. Mišljenja je da bi Konaković trebao usmjeriti snagu na bitne stvari za Sarajevsku županiju, a ne da "olako daje ostavku u SDA".

Rekao je da će sve aktivnosti u vezi Konakovića riješavati županijska razina, odnosno Županijski odbor SDA, te da trenutno nemaju rješenje o tome tko će zamijeniti Konakovića na poziciji premijera.

 

Kopirati
Drag cursor here to close