Vulin

Izetbegović je žalostan primjer

''Sve dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspješna ni funkcionalna država", rekao je Vulin.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2020. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin istaknuo je kako je Bakir Izetbegović žalostan primjer nepoštovanja daytonskog uređenja BiH, ali i predvodnik političara koji smatraju da Republiku Srpsku treba uništiti, priopćilo je Ministarstvo obrane Srbije.

"Izetbegović ne poštuje Ustav svoje zemlje i tako daje primjer i svima ostalima. Sve dok SDA bude doživljavao Republiku Srpsku kao neprijatelja, BiH neće biti ni uspješna ni funkcionalna država", rekao je Vulin.

Srna prenosi kako srbojanski ministar upozorava kako ''nema uspješne BiH bez uspješne Republike Srpske i da bi svaki pokušaj rušenja Daytona i poništavanja Srpske imao nesagledive posljedice''

Vulin je ukazao da Republika Srpska nije poklon, već je nastala kao srpski ''odgovor na započeto ponavljanje jasenovačkog genocida''.

"Nisu Srbi dobili u Daytonu ništa, oni su se izborili za Republiku Srpsku, a Srbija je bila uz njih i kao međunarodno priznata država mogla je da preuzme ulogu jamca i čuvara Daytonskog sporazuma", poručio je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close