I šta sad?

Izetbegović: Imamo visoke plaće, ubijamo zemlju, kršimo zakon…

Dodao je da postoji čvor u vezi s dostavljanjem prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a.
Vijesti / Politika | 28. 05. 2019. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Primati visoku plaću a neradom ubijati zemlju je protuzakonita stvar'', rekao je čelnik SDA Bakir Izetbemgović novinarima nakon što su propali novi dogovori o radi u povjerenstvima Parlamentarne skupštine BiH.

''Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine košta poreske obveznike svaki dan oko 63.000 KM, imamo visoke plaće i to su direktne štete vidljive i mogu se iskazati brojevima. Štete koje nanosimo neradom su daleko veće za ugled zemlje i konkretne interese jer stotine zakona, odluka i sporazuma čekaju na usvajanje, tj. formiranje povjerenstava'', rekao je dodavši kako ''sjednica nije ni održana.

''Ne može raditi ni zakonodavno tijelo, tako da su do sada zaustavili formiranje komisija u oba doma, a na ovaj način se zaustavlja i rad kolegija. I ranije smo imali situacije kada Vijeće ministara nije formirano, ali se nije dogodilo da se zaustavlja rad Parlamentarne skupštine BiH'', kazao je Izetbegović.

Dodao je da postoji čvor u vezi s dostavljanjem prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a.

''Imamo taj čvor koji je vezan za dostavljanje prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a. Tu se da naći rješenje, jer dostavljanje nacionalnih planova ne znači članstvo BiH u NATO, tako da očekujemo od SNSD i njihovog lidera da se tu potrudi i s nama pronađe konačno rješenje. Mogućnost izvanrednih izbora hvala Bogu ne postoji, jer da postoji imali biste ih svakih šest mjeseci. Imali biste dva puta godišnje izbore, po mom mišljenju s obzirom na današnje odnose. Bilo bi gore od ovoga, na ovaj način smo ipak prisiljeni da radimo i nađemo rješenje'', dodao je.

Inače, na današnjoj sjednici su trebali biti razmatrani kriteriji za izbor članova zajedničkih povjerenstava oba doma kao i članova stalnih izaslanstava Parlamentarne skupštine BiH.

Jedna od predviđenih točaka dnevnog reda bila je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem Parlamentarne delegacije BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Članovi Zajedničkog kolegija trebali su razmatrati i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o financiranju političkih stranaka.

Sjednici su  prisustvovali: Izetbegović kao predsjedatelj Doma naroda PSBiH (SDA) i dva zamjenika predsjedavajućeg Dragan Čović (HDZ BiH) i Nikola Špirić (SNSD) kao i predsjedavajuća Zastupničkog doma PSBiH Borjana Krišto (HDZ BiH) i dva zamjenika  predsjedavajuće  Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Kopirati
Drag cursor here to close