Kinu zanima stabilna BiH

Izetbegović i Chen Bo: Važna je daljnja nazočnost OHR-a u BiH

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio veleposlanicu Narodne Republike Kine Chen Bo
Vijesti / Politika | 24. 10. 2018. u 15:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom razgovora konstatirani su dobri bilateralni odnosi dviju zemalja, kao i ostvareni napredak, posebice na ekonomskom planu.

Iskazana su očekivanja da će suradnja biti dodatno unaprijeđena u svim segmentima, a posebice kroz realizaciju velikih infrastrukturnih projekata.

Veleposlanica Bo istaknula je da je interes Kine stabilna Bosna i Hercegovina. Informirala je predsjedatelja Izetbegovića da će Kina preuzeti predsjedanje Vijećem sigurnosti u UN-a, te da će na jednoj od narednih sjednica na dnevnom redu biti i izvješće OHR-a o stanju u našoj zemlji, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedatelj Izetbegović potcrtao je važnost daljnje nazočnosti OHR-a u našoj zemlji, kao faktora koji doprinosi očuvanju stabilnosti.

Izetbegović je informirao veleposlanicu Bo o trenutačnoj situaciji u Bosni i Hercegovini. Istaknuo je potrebu da se nakon izbora što prije implementiraju izborni rezultati i formiraju široke programske koalicije koje će činiti kvalitetnu vlast na svim razinama.

Izetbegović je naglasio da je svima u BiH potrebna stabilnost, ubrzana provedba reformi i masovna izgradnja infrastrukture, jer će to dovesti do ekonomskog rasta i usporavanja procesa odlaska mladih ljudi iz naše zemlje.
 
 


Kopirati
Drag cursor here to close