'Vlast do kraja mjeseca'

Izetbegović: HDZ će odustati od izmjene Izbornog zakona kao uvjeta za formiranje vlasti

''Prijatelji iz međunarodne zajednice i iz NATO-a pomažu, tako da mislim da bi moglo biti rješenja već u listopadu", rekao je Izetbegović,.
Vijesti / Politika | 05. 10. 2019. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je u Sarajevu komentirao trenutnu političku situaciju u zemlji, odnosno neformiranje vlasti na svim nivoima i godinu dana nakon izbora.

" Vjerujem da do kraja mjeseca možemo formirati vlast, ako ne bude pretjeranog uvjetovanja", poručio je Izetbegović.

"Znamo sve, znamo i razloge zbog kojih ne možemo pristati da se to formira na način da se odustane od NATO puta, vladavine zakona, od toga da je država nadređena entitetu. Međutim, mislim da se stavovi ipak približavaju, neću govoriti detalje. Ima tu pregovora. Prijatelji iz međunarodne zajednice i iz NATO-a pomažu, tako da mislim da bi moglo biti rješenja već u listopadu", rekao je Izetbegović, prenosi N1.

Video: Izetbegović: Približavaju se stavovi, rješenje možda već ovog mjeseca

Naglasio je da se neće odustati od ranije utvrđenih zakona, principa, te se unutar toga valja tražiti rješenje.

Na pitanje ostaju li izmjene izbornog zakona nešto na čemu se treba raditi, Izetbegović je odgovorio da treba raditi na tome, ali da to ne treba biti uvjet za formiranje vlasti.

"Mislim da će se od toga odustati, odnosno da će odustati oni koji inzistiraju na tome, a to je HDZ", naveo je, dodajući da se približavaju stavovi o ANP-u.

Upitan smatra li da razgovori u Beogradu mogu pomoći u relaksaciji situacije u našoj zemlji, odnosno može li Vučić pomoći, Izetbegović je kazao da dobru ulogu može odigrati Vučić, ali i Erdogan.

" Mogu pomoći i prijatelji sa Zapada, ali i s Istoka. Njih dvojica zajedno mogu pomoći da se atmosfera relaksira", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close