Čolak

Izborni zakon najveći teret BiH

Kao jedan od najvećih problema Čolak je naveo izmjene izbornog zakonodavstva u pravcu primjene osnovnih demokratskih standarda i kroz uvažavanje demokratski izražene političke volje sva tri konstitutivna naroda u BiH i svih njezinih građana
Vijesti / Politika | 22. 06. 2021. u 14:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Izmjene izbornog zakonodavstva u pravcu primjene osnovnih demokratskih standarda su najveće opterećenje BiH za EU integracije'', smatra predsjedatelj povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Procesa suradnje u Jugoistočnoj Europi Bariša Čolak.

Čolak, koji je sa zamjenicom izaslanstva Ljubicom Miljanović u Antaliji sudjelovao na Plenarnoj sjednici Parlamentarne skupštine SEECP-a, u svom obraćanju je naglasio da je europski put BiH opterećen raznim problemima i izazovima.

Kao jedan od najvećih problema naveo je izmjene izbornog zakonodavstva u pravcu primjene osnovnih demokratskih standarda i kroz uvažavanje demokratski izražene političke volje sva tri konstitutivna naroda u BiH i svih njezinih građana, objavljeno je iz Parlamenta BiH.

Čolak je izrazio uvjerenje kako BiH može i mora pronaći dovoljno unutarnjeg potencijala za dogovor na tragu europskih političkih vrijednosti, te upozorio da je to obveza svih političara u BiH, kako prema svim građanima koji žive u BiH, tako i prema regiji unutar kojeg BiH nastoji izgraditi bolje odnose i zajedničku europsku perspektivu.

Pozvao je na jačanje suradnje, regionalnog dijaloga i solidarnosti između zemalja članica ove regionalne inicijative, navedeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close