Bez kršenja IZ BiH

Izborni dan: Do 15 sati bez incidenata

Koalicija ''Pod lupom'' koja danas promatra prijevremene izbore za načelnike/gradonačelnike u 9 općina/gradova u BiH izvještava javnost o tijku izbornog dana do 15:00 sati.
Vijesti / Politika | 17. 02. 2019. u 15:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Koalicija ''Pod lupom'' do 15:00 sati nije zabilježila incidente na biračkim mjestima niti kršenja Izbornog zakona BiH.

Mobilni timovi su do 15:00 sati obišli dodatno 71 biračko mjesto a isti reagiraju i po dojavama o sumnji u izborne nepravilnosti.

Prema podacima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH ukupni odaziv birača/ica do 11 sati iznosi 17,2% od čega je najmanji odaziv u općini Domaljevac-Šamac, 5,57 posto,a najveći odaziv je u Gradu Doboj, 21,67 posto.

Koalicija poziva političke subjekte na poštivanje izborne šutnje, a građane i građanke BiH da izađu na izbore u što većem broju. Podsjećamo, biračka mjesta se zatvaraju u 19:00 sati.

Uočene izborne nepravilnosti možete prijaviti Koaliciji ''Pod lupom'' na broj telefona 033 268 160 ili putem e pošte [email protected].

Nestranački, građanski promatrači/ce Koalicije ''Pod lupom'' prisutni su na oko 60% redovnih biračkih mjesta, a na terenu je i 7 mobilnih timova. Izborni dan je na većini biračkih mjesta počeo u skladu s Izbornim zakonom BiH uz nepravilnosti na određenim biračkim mjestima u izoliranim slučajevima.

Naredno priopćenje za javnost o tijeku glasovanja, zatvaranju biračkih mjesta, te eventualnim incidentnim situacijama tijekom cijelog izbornog dana Koalicija planira objaviti oko 21:00 sat.

Općina Kakanj - do 15.00 sati glasovalo 29,72 posto birača

Na prijevremenim izborima za novog načelnika Općine Kakanj do 15.00 sati na birališta je 10.114 ili 29,72 posto birača – kazao je predsjednik Izbornog povjerenstva općine Kakanj Edin Kasper za Fenu.

''Sva birališta su i dalje otvorena, a izborni proces protiče bez ikakvih problema'', kaže Kasper, koji najavljuje da će birališta u tom gradu biti i zatvorena u 19.00 sati, jer su i jutros na vrijeme, točno u sedam sati, sva bila i otvorena.

Kakanj ima ukupno registriranih 33.988 birača s pravom glasa u registru Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, koji danas mogu birati između četiri kandidata: Aldin Šljivo (SDA), Eldin Mijoč  (SDP) i Ivica Petrović (HDZ) i neovisni kandidat Hamza Begić.

Kakanjci danas građansku dužnost obavljaju na 59 redovnih i jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim listićima, a na terenu su i tri mobilna tima.

Kopirati
Drag cursor here to close