Prijateljski odnosi

Izaslanstvo Predsjedništva BiH ide na krunidbu japanskog kralja

Također, sugovornici su potvrdili prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Japana.
Vijesti / Politika | 05. 08. 2019. u 13:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo Predsjedništva BiH će u listopadu nazočiti službenoj ceremoniji krunidbe 126. cara Japana, cara Naruhita, kazao je predsjedatelj Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je u ponedjeljak u Sarajevu primio veleposlanika Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Veleposlanik je informirao predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića o aktivnostima koje njegova zemlja planira za 22. i 23. listopad u povodu službene ceremonije krunidbe cara Naruhita.

Također, sugovornici su potvrdili prijateljske odnose Bosne i Hercegovine i Japana.

Foto: PR / Komšić na susretu sa veleposlanikom Japana

Razgovarano je o unapređenju bilateralne suradnje dviju zemalja, s naglaskom na suradnji iz područja ekonomije, ulaganja i trgovine. Veleposlanik Sakamoto se interesirao za trenutačnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, te još jednom naglasio potporu Japana našoj zemlji na njezinom putu ka euroatlantskim integracijama.

Predsjedatelj PBiH Željko Komšić zahvalio je veleposlaniku Sakamotu za potporu koju njegova zemlja pruža Bosni i Hercegovini duži niz godina. Informirao je veleposlanika Sakamota o trenutačnoj političkoj situaciji i formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini, istaknuvši da je za njega prioritet članstvo naše zemlje u NATO-u i Europskoj uniji.

Kopirati
Drag cursor here to close