Nema ga na mapi

Izaslanik godinu dana radi u Njemačkoj i prima plaću s federalnih jasli?!

Na upit novinara o Muhajloviću, u ovoj zdravstvenoj ustanovi rečeno je kako je on svoje radno mjesto ''davno napustio''.
Vijesti / Politika | 09. 08. 2018. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uskoro će isteći godina od kada se Slaviša Mihajlović posljednji put pojavio na sjednici Doma naroda Parlamenta Federacije, ali i Skupštine Hercegbosanske županije, objavio je Dnevni avaz navodeći kako je neslužbeno saznao da ovaj izaslanik već duže vrijeme živi i radi u Njemačkoj kao liječnik.

Mihajlovića je, podsjeća Dnevni avaz, kao izaslanika u Klubu Srba postavio SNSD iz Drvara, ali on je kasnije obznanio da napušta tu stranku i da djelovati samostalno. U Drvaru je Mihajlović radio u Domu zdravlja,

Na upit novinara o Muhajloviću, u ovoj zdravstvenoj ustanovi rečeno je kako je on svoje radno mjesto ''davno napustio''.

Činjenica je, navodi Avaz, da je Mihajlović posljednji put na sjednici Doma naroda bio u rujnu prošle godine, a otprilike isto toliko nije se pojavljivao na zasjedanju županijske Skupštine.

'' Mihajlović je posao u Domu zdravlja Drvar napustio te otišao u Banja Luku na specijalizaciju, odakle se zaputio u Njemačku. Mihajlović tamo, kako smo saznali, radi kao kirurg. Skandalozno je, međutim, što Mihajlović i dalje, regularno, prima plaću od oko 3.000 KM.?! Nepoznato je li se Mihajlović i u Skupštini Hercegbosanske županije prijavio kao profesionalni zastupnik, odakle bi, iako nezakonito, mogao primati plaću'', piše Avaz.

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine Adresa: Hamdije Kreševljakovića 3 71000 SarajevoTel: Centrala 219-190

Kopirati
Drag cursor here to close