Sabor stranke

Ivanka Barić nova predsjednica HKDU-a

Vijesti / Politika | 31. 05. 2021. u 14:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ivanka Barić 

Ivanka Barić iz Jajca, izabrana je za predsjednicu Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na saboru stranke koji je održan u Mostaru.

"Obavještavamo cijenjenu javnost da je sukladno statutarnoj odluci, dana 30. svibnja 2021. godine održano zasjedanje VII Općeg Sabora Hrvatske kršćanske demokratske unije Bosne i Hercegovine'', navodi se u priopćenju za javnost.

Prije početka rada Sabora delegacija HKDU BiH predvođena V.d. predsjednicom Ivankom Barić je odala počast nedavno preminulom predsjedniku Ivanu Musi polaganjem cvijeća, paljenjem svijeće i molitvom na njegovom grobu.

Između ostalog, jednoglasno je usvojena „Deklaracija VII Općeg Sabora HKDU BiH“ koja definira temeljna načela stranke HKDU BiH i stav stranke o aktualnoj političkoj situaciji u svjetlu zaštite hrvatskog nacionalnog interesa. 

Slogan VII Općeg Sabora i Deklaracije je „konstitutivnost = jednakopravnost“ koji šalje poruku podrške vodstvu Hrvatskog narodnog Sabora BiH u zaštiti suvereniteta i konstitutivnosti hrvatskog naroda u BiH, koji pretpostavlja punu ustavnu i institucionalnu jednakost s druga dva naroda u Bosni i Hercegovini.

''U izbornom dijelu biran je Predsjednik stranke i kao jedini kandidat izabrana je gospođa Ivanka Barić iz Jajca, dugogodišnja suradnica i zamjenica pokojnog predsjednika Ivana Muse. Nakon zaključivanja rada VII Općeg Sabora istekao je mandat predsjednika Senata i svih senatora, pa je odmah održan Prvi konstituirajući Senat na kojem su izabrani novi senatori, a za Predsjednika Senata HKDU BiH izabran je gospodin Tomislav Biško iz Posušja", stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close