Požalio se Lajčaku

Ivanić zabrinut zbog neslaganja u FBiH

Ivanić u Bratislavi razgovarao s Lajčakom
Vijesti / Politika | 04. 02. 2018. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić razgovarao je u nedjelju u Bratislavi s predsjednikom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda i ministrom vanjskih poslova Slovačke Republike Miroslavom Lajčakom.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske dr. Mladen Ivanić informirao je predsjednika GSUN o trenutačnim političkim prilikama u BiH i izrazio zabrinutost zbog neslaganja unutar FBiH o promjenama Izbornoga zakona.

Ivanić je naglasio da bi političke razlike o ovom pitanju mogle dovesti do ozbiljne političke nestabilnosti i zastoja na europskom putu BiH.

Ivanić i Lajčak zajednički su ocijenili da BiH treba iskoristiti trenutačnu pozitivnu klimu unutar europskih institucija u Bruxellesu i učiniti sve kako bi napravila odlučujući iskorak ka stjecanju statusa kandidata.

Ministar Lajčak je naglasio da će tijekom svog predsjedavanja Generalnom skupštinom UN učiniti sve kako bi institucije UN posvetile veću pozornost BiH, navedeno je iz Ureda za informiranje Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close