Problemi

Ivanić: Sve što se događa pokazuje potpunu nemoć Dodika i SNSD-a

Ivanić je kazao da savjetuje SDS i PDP da ne rade posao koji treba da radi nova vlast.
Vijesti / Politika | 09. 09. 2019. u 19:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Problem ANP-a je nastao onog trenutka kada je zatraženo odobravanje MAP-a. To je bilo 2009. u doba kada je SNSD vršio sve funkcije ispred RS na razini BiH'', kazao je za N1 Mladen Ivanić, bivši član Predsjedništva BiH i počasni predsjednik PDP-a.

"Postoji zahtjev da se odobri aktualni plan, koji je odobren, ali je uvjetno stavljen na čekanje. Mislim da neka vrsta međunarodne obaveze postoji, to je posljedica kratkoročnog razmišljanja. I tada se znalo da je NATO bombardirao ove prostore i da je Srbija neutralna, ali tada je Dodik bio u ljubavi sa zapadom. Danas više nije i pokušava to skloniti. Trebao bi prihvatiti godišnji plan uz uvjet da članstvo može biti ostvareno samo kada sve zemlje regije budu članice NATO-a. To je meni fer kompromis, ali sada je tema NATO-a prešla sve kompromise", kazao je Ivanić za N1.

"Zašto bi onaj tko je u tehničkom mandatu to radio? To je obaveza koju treba da provode nove vlasti", dodao je.

Ivanić je kazao da savjetuje SDS i PDP da ne rade posao koji treba da radi nova vlast.

"Ovdje se očekuje da će tehnički mandat odobriti ANP, a dobro znate da to osigurava i provođenje tog plana, a to je nemoguće. Moj savjet SDS-u i PDP-u je da to ne urade nego da to urade nove vlasti i završe posao započet 2009. godine", kazao je.

"Da li je Dodik dao obećanja Rusima glede ANP-a ili nije, ja to ne znam. Više nego jasno je svima da Rusija želi da zaustavi širenje NATO-a na ovom prostoru, a NATO želi da BiH pa i Srbija uđu. Zato sam rekao da to više nije pitanje političara. Vjerojatno čelni ruski ljudi očekuju od Dodika da stoji iza toga, kao što i Turska želi da BiH uđe u NATO i vjerojatno to očekuje od svojih partnera, SDA", kazao je Ivanić.

Još je kazao da se u posljednje vrijeme može čuti "čitav niz prizemnih političkih obećanja".

"Čitav niz vrlo prizemnih političkih obećanja od kojih na kraju nije bilo ništa. Žestoke izjave u vezi sa propadanjem Sporazuma, pa evo vidimo da nema ništa. Pretpostavljam da će donijeti politički stav koji neće imati operativnu težinu. To pokazuje nemoć koja je postala karakteristika SNSD-a i Dodika osobno, sve ovo što se događa pokazuje njihovu potpunu nemoć, ne mogu ništa uraditi. Imam osjećaj da su postali svima malo dosadni i nitko ne obraća pažnju na najave SNSD-a", kazao je.

Kopirati
Drag cursor here to close