Zatvoreni sastanak

Ivanić od Vučića tražio savjet kako da smanji nezaposlenost

Kako je priopćeno iz Ureda srbijanskog predsjednika na sastanku, koji je vođen iza zatvorenih vrata, razgovaralo se o bilateralnim odnosima i stanju u regiji.
Vijesti / Politika | 08. 08. 2018. u 15:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanki predsjednik Aleksandar Vučić ukazao je u srijedu u razgovoru s članom Predsjedništva BiH Mladenom Ivanićem na potrebu jačanja političkih odnosa i ekonomske suradnje dvije zemlje, u duhu dobrosusjedskih odnosa i interesa kako građana Srbije tako i sva tri konstitutivna naroda u BiH. 

Kako je priopćeno iz Ureda srbijanskog predsjednika na sastanku, koji je vođen iza zatvorenih vrata, razgovaralo se o bilateralnim odnosima i stanju u regiji. 

Na sastanku je bilo riječi i o konkretnim mjerama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprinijeli boljem povezivanju ljudi, bržem protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj suradnji. 

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić ocijenio je kako ove i iduće godine treba riješiti ključne probleme s kojima se srpski narod desetljećima suočava, kao što je "pozicija generalno srpskog naroda u BiH, pravo RS-a na svoje postojanje, te čvrsto jačanje njezinih institucija i daytonske pozicije", prenosi Tanjug.  

Ivanić je novinarima rekao kako je fokus sastanka bio na definiranju ključnih problema i izazova srpskog naroda. 

Dodao je kako je se razgovaralo i o infrastrukturnim projektima te da ga je Vučić informirao kako će vrlo brzo biti gotovi projekti autoputa prema BiH, odnosno od Kuzmina prema Bijeljini, kao i Višegradu. 

"Tražio sam savjet od predsjednika Vučića kako je Srbija uspjela da smanji nezaposlenost, osigura suficit jer su to ključne stvari s kojima se suočava gospodarstvo RS-a. Nama treba radnih mjesta, stabilan proračun, a isto tako i vrlo pozitivna iskustva i sugestije", rekao je Ivanić. 

Potvrdio je kako je zainteresiran i za dobre odnose BiH i Srbije.

Kopirati
Drag cursor here to close