Sabor PDP-a

Ivanić: Nova vlast neće biti formirana do kraja ovog mandata

Pokazuje se, kaže, i svojevrsna nemoć lidera SNSD-a Milorada Dodika, "koji je svašta obećavao biračima pred izbore, ali od toga nije bilo ništa".
Vijesti / Politika | 28. 09. 2019. u 14:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počasni predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić smatra da nova vlast na razini Bosne i Hercegovine neće biti formirati ni za pola godine, a najvjerojatnije ni do kraja ovog mandata.

Razlog je, kaže, nedostatak kompromisa kod ključnih političkih aktera u BiH, koji imaju potpuno suprotstavljene stavove-

Pokazuje se, kaže, i svojevrsna nemoć lidera SNSD-a Milorada Dodika, "koji je svašta obećavao biračima pred izbore, ali od toga nije bilo ništa".

"Njegova nemoć je nemoć i RS, a to tako ranije nije bilo", kazao je Ivanić.

Podsjetio je da je i prije godinu dana ukazivao da neće doći do formiranja nove vlasti, jer su u pitanju tri potpuno različite koncepcije, koja jedna drugu isključuju.

"U toj situaciji nema želje za kompromisom, a onda nema ni rješenja", dodao je Ivanić novinarima u Banjoj Luci.

Ističe da liderima tri najjače stranke u BiH - SDA, SNSD i HDZ, nitko ne brani da formiraju vlast, ali da nema nikoga tko bi napravio kompromis. Zbog svega, kaže, najveću štetu trpe građani, jer već sada dio projekata je stao, jer nije završena potrebna procedura.

Uoči devetog Sabora Partije demokratskog progresa (PDP), kojim se obilježava 20 godina postojanja i rada te stranke, Ivanić je istakao da se PDP zalaže za RS kao otvorenu zajednicu, u kojoj vrijedi živjeti.

Na tom skupu će biti izabran novi-stari predsjednik stranke Branislav Borenović te usvojena stranačka dokumenta.

Kopirati
Drag cursor here to close