Član Predsjedništva BIH

Ivanić: Nisam za treći entitet, a ni svi Hrvati nemaju jedinstven stav o tome

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske je kazao kako smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećeg entiteta.
Vijesti / Politika | 21. 02. 2018. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Osobno nisam za treći entitet. Mislim da bi treći entitet teško osigurao poziciju koju sada ima Republika Srpska. U tim uvjetima bi se teško održalo entitetsko glasovanje'', rekao je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji.

Komentirajući odnose između članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Mladen Ivanić je kazao da Predsjedništvo u svom formalnom dijelu neće imati nikakav problem.

"Mi rješavamo stvari, nije to problem. Problem je što se izgubila pozitivna energija sa početka mandata kada je Predsjedništvo bilo to koje vuče procese. Izgubio se pozitivni ambijent. Ne pije se tako često kava kao što se pila, ne susrećemo se kao prije. Objektivno, ja nisam tu problem. Ja sam imao dosta razlika sa gospodinom Izetbegovićem, ali sam znao naići da popijemo kavu, i ja kod njega i on kod mene. Imate svaki dan priliku da čujete međusobne optužbe. Ja neću, dok radim ovaj posao, da se svađam", rekao je Ivanić za N1.

Ivanić je kazao da voli čuti kritička mišljenja te da nešto prihvati, a nešto ne.

"Sa obojicom imam podjednako dobar odnos, jer nisam akter niti sudionik u trenutnom sukobu'', dodao je Ivanić.

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske je kazao kako smatra da kod Hrvata ne postoji jedinstven stav po pitanju trećeg entiteta.

"Mislim da je ta priča o trećem entitetu malo isforsirana i to se moglo testirati na Izbornom zakonu. Preko Izbornog zakona se to moglo riješiti bez posljedica za Federaciju BiH. Došlo bi do drugačije organizacije BiH. Ne isključujem i tu mogućnost, uz uvjet da pozicija RS ne bude dirana", rekao je Ivanić.

Kopirati
Drag cursor here to close