Sućut iz predsjedništva

Ivanić i Čović protiv Izetbegovića zbog brzojava

Oni ne dijele ocjene koje je "kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika UN-a Kofija Anana" i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.
Vijesti / Politika | 20. 08. 2018. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Getty Images  / Kofi Annan u Sarajevu 11. listopada 1999. godine

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić i Dragan Čović su u zajedničkom priopćenju istaknuli da predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović ne može istupati u ime cijele institucije, ukoliko za to nema suglasnost druga dva člana, već isklјučivo kao bošnjački član Predsjedništva BiH. 

Naglasili su da ne dijele ocjene koje je "kolega Izetbegović uputio u tekstu povodom smrti bivšeg generalnog tajnika Ujedinjenih nacija Kofija Anana" i osuđuju takvu zloupotrebu pozicije predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

''Kolega Izetbegović nije mogao, bez prethodne konzultacije, da uime Predsjedništva BiH objavi brzojav sućuti i priopćenje za javnost koje, osim izraza saosjećanja, duboko zadire u domenu neprihvatlјive političke kvalifikacije'', kazali su Ivanić i Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je uputio u ime Predsjedništva BiH i osobno ime telegram sućuti obitelji Kofija Annana.  

Izetbegović je naveo da je Kofi Annan koji, prema riječima generalnog sekretara Ujedinjenih naroda Antonija Guterresa u mnogo čemu simbolizira UN, "svjedočio i bio učesnik najtežih propusta i grešaka UN-a koje su dovele do genocida u Srebrenici".

Kopirati
Drag cursor here to close