Predmet

Istražuje se uhićenje Šemsudina Mehmedovića

Mehmedović je u siječnju 2017. godine odlučio podnijeti prijavu protiv Zupca i još nekoliko osoba zbog "nezakonitog lišavanja slobode".
Vijesti / Politika | 02. 10. 2020. u 13:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH ima predmet formiran na osnovu prijave Šemsudina Mehmedovića protiv bivšeg direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) Gorana Zupca i više osoba, te vrši provjere navoda iz prijave, potvrđeno je Srni iz ove pravosudne institucije.

Pojedini mediji danas su objavili kako je Tužiteljstvo BiH donijelo naredbu za pokretanje istrage protiv Zupca i drugih u slučaju Šemsudina Mehmedovića, piše Srna.

Naime, zastupnik u parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović je 19. srpnja 2013. godine uhićen u akciji SIPA-e kodnog naziva "Ozren".

On je tada osumnjičen da je na području Tešnja od proljeća 1992. do jeseni 1993. godine, dok je obavljao dužnost načelnika Stanice javne sigurnost u Tešnju, počinio zločine protiv srpskog stanovništva.

Mehmedović je u siječnju 2017. godine odlučio podnijeti prijavu protiv Zupca i još nekoliko osoba zbog "nezakonitog lišavanja slobode".

Krajem prošlog mjeseca Tužiteljstvo BiH donijelo je naredbu da se istraži je li bilo ikakvih nezakonitosti prilikom uhićenja Mehmedovića i jesu li Zubac i drugi službenici SIPA-e sudjelovali u tim nezakonitostima.

Kopirati
Drag cursor here to close