Naša stranka

Irma Baralija: Jozo, Konjic je u istoj državi kao i Prozor

''U rješenju se više puta eksplicitno navodi da M. Š. dolazi iz druge države. Krivica M. Š. je ta što radi u Konjicu i što je 20. ožujka bila na poslu te se, kao i svakog dana, nakon posla vratila kući u Prozor.''
Vijesti / Politika | 28. 03. 2020. u 10:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Rješenje o zabrani kretanja

Sanitarno-komunalna inspekcija i inspekcija zaštite okoliša Općine Prozor izdala je rješenje M. Š. o zabrani kretanja na 14 dana jer, kako stoji u rješenju: ''dolazi iz BiH, (Konjic) u kojoj je otkrivena zaraza COVID 19''.

Tim povodom reagovala je Irma Baralija, potpredsjednica Naše stranke:

''U rješenju se više puta eksplicitno navodi da M. Š. dolazi iz druge države. Krivica M. Š. je ta što radi u Konjicu i što je 20. ožujka bila na poslu te se, kao i svakog dana, nakon posla vratila kući u Prozor. Smatramo ovo najočitijim primjerom diskriminacije naše državljanke, ali i udarom na ustavni poredak zemlje. Podsjećamo načelnika Općine Prozor-Rama Jozu Ivančevića ne samo da je Konjic u istoj državi kao i Prozor, ne samo u istom entitetu, nego i u istom kantonu te da s njegovom općinom graniči. Podsjećamo ga također da Konjic nije karantena i da ulasci i izlasci iz Konjica nisu zabranjeni. Pozivamo ga da se izvini svojoj sugrađanki i da osobno intervenira da joj se zabrana kretanja ukine.

Samo tako se može dokazati da je riječ o nesporazumu, u što želimo da vjerujemo. Ukoliko se to još sutra ne dogoditi, tražit ćemo od Ustavnog suda sankcije za antiustavno djelovanje'', navodi u priopćenju Baralija.

Zatraženo je i da se hitno prestane sa stigmatizacijom Konjica i Konjičana i svih koji ga posjećuju u ovim najtežim trenucima za taj grad.

''Konjic je naš i nijednom riječju i nijednim djelom, pogotovo ne sad, ljudima u tom gradu ne smijemo otežavati. Naprotiv, moramo biti solidarni s njima u njihovim nadljudskim naporima da se izbore s epidemijom“, stoji na kraju priopćenja.

Kopirati
Drag cursor here to close