Novi veleposlanik

'Iran podržava stabilnost i razvoj BiH'

Naglašeno je, navode, da treba razmotriti mogućnost povećanja razine ekonomske razmjene između dvije zemlje.
Vijesti / Politika | 28. 09. 2020. u 17:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primio je akreditivno pismo novoimenovanog veleposlanika Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini Gholamreze Alimohammada Ghelichkhana, priopćeno je u ponedjeljak iz Predsjedništva BiH.

Džaferović je tijekom susreta izrazio zahvalnost Iranu za pomoć i podršku BiH te naglasio da su odnosi Bosne i Hercegovine i Irana primjer prijateljskih veza i suradnje.

On je izrazio zadovoljstvo dobrim političkim odnosima, kao i činjenicom da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Foto: Predsjedništvo BiH / Džaferović i Ghelichkhan

Na sastanku se razgovaralo i o aktualnoj situaciji u svijetu izazvanoj pandemijom korona-virusa, sa posebnim naglaskom na situaciju u BiH i Iranu. Istaknuto je da je pandemija uticala na sve zemlje svijeta, odnijela veliki broj ljudskih života, ali i ozbiljno narušila trgovinske i ekonomske odnose i razmjenu među zemljama.

Naglašeno je, navode, da treba razmotriti mogućnost povećanja razine ekonomske razmjene između dvije zemlje.

Veleposlanik Ghelichkhan je tijekom susreta kazao da je Islamska Republika Iran uvijek podržavala i nastavit će podržavati stabilnost, integritet i razvoj Bosne i Hercegovine. Dodao je da se odnosi dvije zemlje zasnivaju na međusobnom povjerenju i poštovanju, zajedničkim interesima i suradnji radi stvaranja bolje budućnosti za građane obje zemlje.

Ghelichkhan je predsjedavajućem Džaferoviću prenio pozdrave iranskog predsjednika Hassana Rouhanija i njegove želje za unapređenjem odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close