MMF

Ipak se dogovorili: BiH službeno potražuje 330 milijuna eura pomoći

Dodik, Čović i Izetbegović tako su dogovorili deblokadu 330 milijuna eura pomoći namijenjenih BiH.
Vijesti / Politika | 11. 04. 2020. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu je uspješno završen sastanak koji je u subotu održan između lidera HDZ-a BiH, SNSD-a i SDA s dužnosnicima EU i MMF-a, javila je reporterka N1.

Dogovorena je raspodjela kreditnih sredstava MMF tako što će Federaciji Bosne i Hercegovine pripasti 62%, a 38% ide Republici Srpskoj. Oba entiteta će dati po pola postotka Brčko distriktu.

Dodik, Čović i Izetbegović tako su dogovorili deblokadu 330 milijuna eura pomoći namijenjenih BiH.

Na sastanku su bili prisutni predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija, ministar financija i trezora u Vijeću ministara Vjekoslav Bevanda, te predsjednici vlada Republike Srpske Radovan Višković i Federacije BiH Fadil Novalić. Održana i sjednica Fiskalnog vijeća.

Na sjednici Fiskalnog vijeća, kojoj je prisustvovalo svih šest njezinih članova, usuglašeno je Pismo namjere sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), kojim BiH traži financijsku podršku u okviru instrumenta za brzo financiranje, u sklopu napora na suzbijanju širenja koronavirusa.

Na sjednici je dogovorena i raspodjela sredstava MMF-a, podsjećaju, pa će po osnovu povlačenja Federaciji BiH pripasti 62%, Republici Srpskoj 38%, a usuglašeno je da će svaki entitet distribuirati 0,5% od svog dijela Brčko Distriktu

Kopirati
Drag cursor here to close