"Istočna alternativa"

''Inzkova neobjektivnost ubrzat će osamostaljenje Srpske''

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko predstavio je jučer Vijeću sigurnosti UN 58. izvještaj o statusu provođenja mira u BiH.
Vijesti / Politika | 06. 11. 2020. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana "Istočna alternativa" Republike Srpske ocijenilo je da je izvještaj visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Inzka koji je podnio Vijeću sigurnosti UN pristrasan i antisrpski i da potvrđuje srpsku ugroženost i izloženost ogromnom kontinuiranom pritisku i neobjektivnom izvještavanju i ocjenjivanju stanja u BiH.

U priopćenju se navodi da su Inzkovi izvještaji pristrani i tendenciozni i usmjereni protiv Republike Srpske, njenog naroda i rukovodstva i podređeni su politici "musimanskog bratstva" iz Sarajeva.

Iz ovog udruženja poručuju da Inzkovi permanentni napadi na srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Republiku Srpsku ubrzavaju ostvarivanje želje za osamostaljivanjem i neovisnošću Srpske, prenosi Srna.

"Srpski narod više nikada neće prihvatiti okupaciju i vladavinu zapadnih diktatora i prestolonasljednika za što su ginuli Inzkovi preci na ovim prostorima zbog čega on i ispoljava otvorenu netrpeljivost i mržnju prema svemu što je srpsko", navode iz "Istočne alternative".

Prema ocjeni ovog udruženja, Inzko je trebalo da ukaže na problem postojanja i djelovanja islamističkih terorističkih kampova u BiH i pozove na njegovo rješavanje te da se u tim kampovima ne dozvoli obuka terorista koji siju smrt u Europi pa i njegovoj zemlji.

Visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko predstavio je jučer Vijeću sigurnosti UN 58. izvještaj o statusu provođenja mira u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close