Inzko o BiH

Inzko u Washingtonu: O prioritetima, ali ne i o krizi

Visoki predstavnik Valentin Inzko u Washingtonu je govorio o stanju u BiH nakon izbora
Vijesti / Politika | 02. 11. 2018. u 11:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko na sastancima sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Matthewom Palmerom i drugim visokim dužnosnicima SAD-a u Washingtonu informirao je sugovornike o toku i ishodu osmih općih izbora u BiH, izazovima koji će se nalaziti pred novoizabranim vlastima, te angažmanu međunarodne zajednice u BiH.

"Građani Bosne i Hercegovine i međunarodna zajednica imaju velika očekivanja od novih vlasti, koje treba što prije formirati. Hitno i odlučno provođenje reformi neophodno je da bi se ostvario napredak u procesu pridruživanja EU ako BiH želi ispuniti obveze prema svojim građanima i međunarodnim partnerima“, rekao je Inzko.

Visoki predstavnik Inzko je izrazio žaljenje zbog činjenice da je tijekom predizborne kampanje fokus bio na pitanjima koja produbljuju podjele i ličnim napadima, zajedno s općenitim nepridavanjem pozornosti stvarnim pitanjima s kojima se zemlja suočava, piše Anadolija.

"Prvi prioritet mora biti ekonomija i iznalaženje načina da se obrne trend da mladi ljudi – najvitalniji dio stanovništva – odlaze u velikom broju“, dodao je Inzko.

Visoki predstavnik Valentin Inzko inače, ovaj tjedan se nalazi u Washingtonu, uoči obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o statusu implementacije mira u Bosni i Hercegovini.

Visoki predstavnik će se u New Yorku sastati s više veleposlanika stalnih misija pri UN-u. Njegovo obraćanje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda planirano je za utorak, 6. studenog.

Kopirati
Drag cursor here to close