Zabrinuti visoki predstavnik

Inzko u Washingtonu: Došlo je do alarmantnog egzodusa građana iz BiH

''Političari moraju napustiti dosadašnju destruktivnu politiku i usvojiti novi pristup, koji bi potrebe građana stavio na prvo mjesto'', istaknuo je Inzko
Vijesti / Politika | 29. 10. 2019. u 17:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Dnevni list / Visoki predstavnik Valentin Inzko

Visoki predstavnik Valentin Inzko, koji se nalazi u posjeti Washingtonu pred polugodišnje obraćanje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda, sastao se s Johnom Erathom, zamjenikom višeg direktora za europske poslove unutar američkog Vijeća za nacionalnu sigurnost Bijele kuće, s kojim je razgovarao o situaciji u Bosni i Hercegovini, prenosi Anadolija.

Iz Ureda visokog predstavnika (OHR) naveli su da je Inzko iznio svoje viđenje situacije u BiH.

Tom prilikom je istaknuo da je prošlo više od godinu dana od općih izbora i da se vlasti moraju formirati na svim razinama bez daljih odlaganja, imajući u vidu i međunarodne obaveze BiH.

Visoki predstavnik također je rekao da, za sada, pozitivne reforme, okrenute budućnosti nemaju prednost pred pitanjima i retorikom koji produbljuju podjele.

Naglasio je da su u BiH potrebne promjene i da političari moraju napustiti dosadašnju destruktivnu politiku i usvojiti novi pristup, koji bi potrebe građana stavio na prvo mjesto.

Ako se to ne dogodi, građani će napuštati zemlju u još većem broju nego do sada.

"Došlo je do alarmantnog egzodusa građana iz BiH zbog političke nestabilnosti, nedostatka vladavine prava i ekonomskih prilika, što može zaustaviti samo novi način vođenja politike i promjena paradigme", istaknuo je visoki predstavnik Inzko.

Kopirati
Drag cursor here to close