Frustracije

Inzko u Tužiteljstvu: Građani mi pišu

Vijesti / Politika | 21. 09. 2017. u 10:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Kako bi napredovala na reformskom putu, Bosna i Hercegovina mora strogo provoditi vladavinu prava, čuvati i jačati neovisnost svog pravosudnog sustava'', rekao je danas visoki predstavnik Valentin Inzko, nakon sastanka s vršiteljicom dužnosti glavnog tužitelja BiH Gordanom Tadić.

Inzko je istaknuo kako su u svakom demokratskom sustavu, sudovi i tužitelji temelj vladavine prava.

''Imajući na umu da je nadležnost državnog suda i tužiteljstva da rješava najozbiljnije slučajeve i one koji utječu na cijelu zemlju, te institucije imaju obvezu da djeluju tako da uvjere javnost da je pravda dostupna, i da se zakoni primjenjuju pravedno i jednako na sve'', naglasio je visoki predstavnik.

Navodi da svakodnevno dobiva pisma građana, koji se obično žale na nepostojanje vladavine prava i koliko su isfrustrirani jer je pravda nedostižna.

Odgovor na to je, dodaje Inzko, da svi organi vlasti trebaju omogućiti izgradnju neovisnog, odgovornog, profesionalnog i efikasnog pravosuđa, sposobnog da efikasno i brzo reagira kad god se krši zakon.

''Polažemo vjeru u Tužiteljstvo BiH da je u stanju uspješno goniti slučajeve kriminala, i na taj način dokazati građanima da je pravda dostižna'', rekao je visoki predstavnik, izražavajući punu podršku profesionalnom radu pravosudnih i drugih institucija vladavine prava, saopćeno je Ureda visokog predstavnika.

Kopirati
Drag cursor here to close