BiH nakon izbora

Inzko u Londonu o problemima u BiH

BiH mora što prije formirati organe vlasti poručio je Inzko u Londonu
Vijesti / Politika | 29. 11. 2018. u 18:38 Bljesak.info
Kopirati

Visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, danas je bio u Londonu gdje se u Ministarstvu vanjskih poslova Ujedinjenog Kraljevstva sastao sa zamjenicom političkog direktora, Jill Gallard, i šefom Odjela za Zapadni Balkan, Andrewom Pageom.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Također se sastao sa baronesom Arminkom Helić, iz Doma lordova.

''Nakon izbora, potrebno je što prije formirati organe vlasti na osnovu dogovora o konkretnim političkim prioritetima koji će uticati na život običnih ljudi'', rekao je visoki predstavnik na današnjim sastancima, dodavši da su ''bolje obrazovanje, otvaranje radnih mjesta, ozbiljnija borba protiv korupcije i bolje javne usluge oblasti gdje ljudi očekuju da vide promjene", poručio je Inzko, a prenosi N1.

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da Ujedinjenom Kraljevstvu zahvali za stalnu i nepokolebljivu podršku stabilnosti Bosne i Hercegovine i njenim naporima u oblasti euroatlantskih integracija, navodi se u priopćenju OHR-a.

Tijekom boravka u Londonu, visoki predstavnik također je održao govor na konferenciji “Umjetnost i pomirenje: Konflikt, kultura i zajednica” na Kraljevom koledžu (King’s College).

Kopirati