Sasatank s Grabar - Kitarović

Inzko: U BiH odavno nema čiste unutarnje politike

Valentin Inzko je danas informirao Kolindu Grabar Kitarović o aktivnostima koje međunarodna zajednica ima u vezi s Izbornim zakonom.
Vijesti / Politika | 17. 01. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović sastala se s visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inzkom.

Nakon sastanka Inzko je napomenuo da je bilo riječi o Izbornom zakonu u BiH.

"Informirali smo predsjednicu Grabar-Kitarović o našim aktivnostima u vezi s Izbornim zakonom u BiH. Međunarodna zajednica je u njegovu izradu aktivno uključena", kazao je Inzko.

Istaknuo je da se u vezi s izbornim zakonodavstvom konzultiraju sa stručnjakom za tu oblast iz Belgije te da on posjećuje sve stranke u Bosni i Hercegovini.

"On je danas posjetio SDP. Mi smo uključeni u taj proces promjene izbornog zakonodavstva. On je također napisao nekoliko opcija Izbornog zakona. Preuranjeno je govoriti detaljnije o tome. Najvažnije je da postoji politička volja", istaknuo je Inzko.

Dodao je da, ukoliko dođe do rješenja, nitko neće biti potpuno zadovoljan, piše Klix.ba.

"Presuda po apelaciji Bože Ljubića je bitna, mi smo uvijek za to da se odluka implementira", rekao je Inzko.

Na pitanje kako gleda na to zašto se predsjednica druge države miješa u unutarnja pitanja BiH, Inzko odgovara da čiste unutarnje politike više nema.

"Postoji vanjska unutarnja politika. Ja sam siguran da je predsjednici Republike Hrvatske stalo da Bosna i Hercegovina napreduje na putu prema Europskoj uniji", istakao je Inzko.

Kada je riječ o ekonomiji između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, Inzko je kazao da je Hrvatska drugi najveći investitior u BiH, poslije Austrije.

"Hrvatska je najveći ekonomski partner za Bosnu i Hercegovinu. Tim važnije je to zato što je tu, na pragu", rekao je visoki predstavnik.

 

Kopirati
Drag cursor here to close