Visoki predstavnik

Inzko inzistira: Izvršiti punu implementaciju Daytonskog sporazuma

''Nažalost, neki lideri nisu iskoristili priliku posljednjih deset godina da u potpunosti implementiraju Daytonski mirovni sporazum, ispune pet ciljeva i dva uvjeta koja je ustanovilo Vijeće za implementaciju mira'', rekao je Inzko
Vijesti / Politika | 29. 03. 2019. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko izjavio je danas kako međunarodna zajednica od političkih lidera u BiH očekuje primjenu i poštivanje međunarodnih standarda te konkretne dokaze da su spremni odmaknuti se od prošlosti i krenuti u reintegraciju zemlje. 

''Međunarodna zajednica podržava visokog predstavnika s mandatom koji ja imam. Oni žele vidjeti očiglednije dokaze od lidera ove zemlje da su spremni odustati od podjela, odmaknuti se od prošlosti i krenuti u reintegraciju ove divne zemlje.

Nažalost, neki lideri nisu iskoristili priliku posljednjih deset godina da u potpunosti implementiraju Daytonski mirovni sporazum, ispune pet ciljeva i dva uvjeta koja je ustanovilo Vijeće za implementaciju mira'', rekao je Inzko na otvaranju simpozija hirurga u Tuzli. 

Na taj način bi, kako je poručio, stvorili uvjete za ukidanje Ureda visokog predstavnika. 

Inzko ističe da je poruka međunarodne zajednice da, ako su politički lideri ozbiljni u svojoj retorici oko članstva BiH u Europsku uniju, onda prije svega moraju izvršiti punu implementaciju Daytonskog mirovnog sporazuma. 

Kopirati
Drag cursor here to close