Interresorna grupa

Izborni zakon: Usvojen Poslovnik o radu

Članovima Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH obratili su se predstavnici OSCE-a i nevladine organizacije "Pod lupom" koji su prenijeli preporuke tih organizacija.
Vijesti / Politika | 26. 05. 2021. u 13:42 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interresorna radna grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH usvojila je na današnjoj sjednici Poslovnik prema kojem će raditi to radno tijelo, piše Fena.

Prethodno je usvojena izmjena člana 21. Poslovnika kojim se regulira način odlučivanje u Interresornoj radnoj grupi, a koja treba ponuditi prijedlog izmjena izbornog zakonodavstva.

Tijekom diskusije član ove grupe Dženan Đonlagić (DF) je podcrtao da je njen primarni cilj da utvrdi tekst izmjena i dopuna izbornog zakonodavstva na način da otkloni sve oblike diskriminacije i da se implementiraju presude Europskog suda za ljudska prava i domaćih sudova.

Članovima Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH obratili su se predstavnici OSCE-a i nevladine organizacije "Pod lupom" koji su prenijeli preporuke tih organizacija.

Na sjednici je razgovarano i o metodologiji budućeg rada, a sljedeća je zakazana za srijedu, 2. lipnja.

Inače, početak sjednice Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH obilježen je neprimjerenim dijalogom između članova Nenada Stevandića (Srpski klub - Ujedinjena Srpka), Dženana Đonlagića (DF) i Saše Magazinovića (SDP), koji je bio na ivici ne samo verbalnog nego i fizičkog incidenta, a povod je bio neslaganje u vezi sa zaključcima navedenim u zapisniku sa prošle sjednice, posebno o modelu glasovanja u komisiji.

Đonlagić je dobacio Stevandiću da je "prošlo vrijeme kada je on šamarao", na što mu je Stevandić žestoko odgovorio, ističući da je spreman čak i na osobni obračun, prenosi Srna.

Stevandić smatra da je želja Đonlagića i Magazinovića bila da se ova sjednica uopće i ne održi.

U diskusiju se tada uključio i nezavisni zastupnik Damir Arnaut koji je rekao da neće dozvoliti nikakvo "etničko" glasovanje u komisiji, kao i da glas izaslanika u Domu naroda ne može biti vrijedniji od glasa zastupnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close