Izmjene i dopune

Ključna pitanja na stolu Interresorne grupe

Članovi Interresorne radne grupe raspravljali su o nekim od ključnih pitanja ovih poglavlja Izbornog zakona BiH.
Vijesti / Politika | 05. 07. 2021. u 15:51 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interresorna radna grupa za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH razmatrala je danas sve prijedloge izmjena i dopuna Izbornog zakona Bosne i Hercegovine, koji se odnose na Poglavlje 1. "Osnovne odredbe" i Poglavlje 2. "Tijela za provođenje izbora".

Članovi Interresorne radne grupe raspravljali su o nekim od ključnih pitanja ovih poglavlja Izbornog zakona BiH, poput pitanja o tome kome pripada mandat – izabranom kandidatu ili političkoj stranci, odnosno koaliciji ili listi nezavisnih kandidata koja je predložila kandidatsku listu.

Također je bilo riječi o tome kako u vezi s ovim pitanjem tretirati mandate kandidata izabranih s kompenzacijskih listi.

Članovi Interresorne radne grupe fokusirali su se i na raspravu u vezi s načinom izbora članova Središnje izborne komisije, sastavom biračkih odbora, kao i na pitanje u vezi sa digitalizacijom i elektronskim nadgledanjem izbornog procesa, koje uključuje i glasanje i brojanje glasova.

Članovi Interresorne radne grupe o prijedlozima izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH izjašnjavat će se nakon što razmotre radni materijal koji se odnosi na sva poglavlja Izbornog zakona BiH, priopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close